Išbandykite, jei dar neragavote!
Reikės:
3 kg agurkų;
1 kg svogūnų;
2,5 puodelių aliejaus;
3 šaukštų druskos;
1 puodelio cukraus;
3/4 puodelio acto;
1-2 šaukštelių maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Agurkus supjaustykite išilgai, o svogūnus – žiedais. Sudėkite į didelį puodą.
Ant jų užpilkite 2,5 puodelių bekvapio aliejaus, 3 šaukštus druskos, 1 puodelį cukraus, 3/4 puodelio 9% acto, 1-2 šaukštelius juodųjų pipirų.
Viską sumaišykite ir palikite marinuoti 8 valandas, kelis kartus vis pamaišydami.
Tada sudėkite agurkus į stiklainius ir sterilizuokite 20 minučių.
Užsukite dangtelius ir šiltai apvyniokite.
Iš pateikto kiekio gaunasi apie 8 pusės litro stiklainius.
Skanaus!