Konservuoti ridikėliai nėra pats populiariausias užkandis, ir šią neteisybę norėtume ištaisyti. Šaltu oru gauti šviežių ridikėlių nėra lengva. Taigi, kodėl jų nepasiruošus iš anksto? Pavyzdžiui, galite išbandyti tris žemiau pateiktus receptus, kurie jums tikrai patiks.
Ridikėliuose gausu kalio, magnio, geležies, vitaminų PP ir C. Šios daržovės yra labai naudingos širdies, žarnyno ir nervų sistemos veiklai. Ridikėliai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų. Valgykite ridikėlių salotas, jei norite numesti svorio, pailginti jaunystę ir sumažinti kraujospūdį.
Švieži sultingi ridikėliai išsilaiko ne ilgiau kaip 2–3 dienas, o vėliau pradeda vysti išorėje ir kietėti viduje. Norint pailginti ridikėlių galiojimo laiką, juos galima marinuoti. Tikrai verta tą išbandyti!
Kad konservuoti ridikėliai išlaikytų tvirtą struktūrą, rinkitės šviežius, tankius vaisius. Pagal mūsų receptus konservuoti ridikėliai bus saldžiarūgščiai ir traškūs. Jų galima dėti į šviežias salotas, mėsainius ir sumuštinius arba valgyti vienus.
Ridikėliai naminiame marinate
Jums reikės:
- 400 g ridikėlių
- 1 arb. š. jūros druskos
- 3 arb. š. cukraus
- 6 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
- 4 valg. š. 6% acto
- 1 jauno česnako galvutės
- 1 stiklinės geriamojo vandens
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejus
Kaip gaminti?
Daržoves gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir perpjaukite vaisius išilgai pusiau. Apvalius ridikėlius supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais, įdėkite ruošinį į sterilizuotą stiklainį ir pabarstykite smulkiai pjaustytu jaunu česnaku.
Į karštą virintą vandenį įberkite druskos, cukraus, ir pipirų, įpilkite acto ir aliejaus. Išmaišykite. Kai druska ir cukrus ištirps, nukelkite marinatą nuo ugnies. Nedelsdami užpilkite skysčiu ridikėlius ir uždenkite dangčiu. Palaukite, kol visiškai atvės kambario temperatūroje.
Žiemos užkandis su ridikėliais
Jums reikės:
- 800 g ridikėlių
- 1 svogūno
- 6 juodųjų pipirų žirnelių
- 3 česnako skiltelių
- 1 lauro lapo
- raudonųjų pipirų (nebūtina)
- 2 valg. š. acto
- 1 arb. š. druskos
- 2 arb. cukraus
- 1–2 krapų šakelių
Kaip gaminti?
Ridikėlius nuplaukite ir nuimkite stiebus. Didelius ridikėlius perpjaukite per pusę. Smulkių vaisių pjaustyti nereikia. Svogūną supjaustykite žiedais, česnaką – storais griežinėliais. Įdėkite į stiklainio dugną kartu su lauro lapu, juodaisiais ir raudonaisiais pipirais bei krapais.
Stiklainį sandariai užpildykite ridikėliais ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 6 minutes. Supilkite skystį į puodą. Įberkite cukraus ir druskos. Supilkite actą tiesiai ant ridikėlių ir viską užpilkite verdančiu sūrymu. Dabar tiesiog užsukite stiklainius ir uždenkite antklode. Leiskite atvėsti. Šį užkandį valgysite su dideliu apetitu!
Ridikėliai Naujiesiems metams
Jums reikės:
- 1 kg ridikėlių
- 1 l geriamojo vandens
- 4 lauro lapų
- 5 česnako skiltelių
- krapų (pagal skonį)
- 5 juodųjų pipirų žirnelių
- 2-3 valg. š. druskos
- 2 valg. š. 9% acto
- kalendros (nebūtina)
Kaip gaminti?
Paprastesnių ir elegantiškesnių salotų nerasite! Pavasario nuotaika šaltais žiemos vakarais bus tiesiog garantuota.
Česnaką ir ridikėlius supjaustykite stambiais griežinėliais ir pakaitomis dėkite į sterilizuotą stiklainį. Verdančiame vandenyje sumaišykite prieskonius, druską ir pipirus. Supilkite skystį į stiklainius, įpilkite acto. Štai ir viskas! Galite užsukti dangtelius ir laukti artėjančios degustacijos.
Galbūt jau bandėte konservuoti ridikėlius? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir mėgstamais receptais komentaruose.