Gerdamas kavą turbūt kiekvienas mūsų retkarčiais pasvajoja apie gabalėlį pyrago, tačiau jį išsikepti dažniausiai tiesiog tingisi. Vis dėlto, klaidinga manyti, kad tai visada reikalauja daug pastangų – dalijamės tikrai paprasto, tačiau labai skanaus pyrago receptu. Galite neabejoti: šis pyragas nuo stalo visada dingsta pirmas!
Tešlai reikės:
2 kiaušinių
1 puodelio pieno
2 puodelių pusiau rupių miltų
1/2 puodelio lydyto sviesto
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 puodelio cukraus
Pyrago viršui reikės:
1/2 puodelio cukraus pudros
1/2 puodelio kokosų drožlių
1 puodelio plaktos grietinėlės
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų, supilkite išlydytą sviestą ir pieną. Palengva įmaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius.
Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite kokosų drožlių. Supilkite tešlą ir kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškeptą pyragą pabarstykite kokosų drožlėmis ir cukraus pudra, užtepkite plaktos grietinėlės.
Aguonų pyragas, kuriam neliks abejingų. Palepinkite namiškius!
Nuostabus aguonų pyragas, kuriam neatsispirs nė vienas smaližius. Pyragas yra labai skanus, įdaras su vaniliniu kremu ir graikinių riešutų pabarstukai yra tiesiog nuostabūs. Tikrai rekomenduojame jį išbandyti!
Ingredientai:
1 puodelis = 200 ml.
- 7 kiaušiniai – 6 tryniai, 7 kiaušinių baltymai;
- 1,5 puodelio cukraus;
- 6 šaukštai karšto vandens;
- 2 puodeliai miltų;
- 2 puodeliai nesmulkintų aguonų;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
- 400 ml pieno;
- 1 puodelis cukraus;
- 1 pakelis vanilinio kremo;
- 1 kiaušinio trynys;
- 250 g sviesto.
Pyrago viršui:
- Susmulkinti riešutai;
- 1 šaukštas sviesto;
- 1/2 šaukštelio vanilės;
- 2 šaukštai cukraus.
Gaminimas:
Išplakite kiaušinio baltymus.
Sumaišykite trynius su cukrumi, įpilkite vandens, sudėkite miltus, aguonų sėklas, kepimo miltelius ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską sumaišykite rankomis, tą darykite atsargiai iš apačios į viršų.
Kepkite ant sviestu pateptos kepimo skardos 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.
Padarykite įdarą iš reikiamų ingredientų. Iš pieno, kiaušinio trynio, cukraus ir vanilinio kremo miltelių paruoškite į pudingą panašios konsistencijos mišinį. Tuomet įmaišykite sviestą – paruoštą kremą paskirstykite ant tešlos.
Galiausiai apkepkite riešutus keptuvėje su šaukštu sviesto ir cukrumi su vanile. Leiskite atvėsti ir papuoškite pabarstukais atvėsusį pyragą. Skanaus!
Šis aguonų pyragas tikrai patiks visiems smaližiams!
Šokoladinis pyragas su obuoliais. Greitas ir paprastas receptas!
Jei atsibodo įprastas obuolių pyragas, išmėginkite šią variaciją. Šokoladinis pyragas su obuoliais yra nuostabaus skonio desertas, kurį paprasta pagaminti. Ilgai neužtruksite, todėl būtinai išmėginkite!
Sudėtis
- 5 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 1/4 stiklinės aliejaus
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1,5 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelis cinamono
- 2,5 šaukšto kakavos
- 6 obuoliai
- cukraus pudra
- graikiniai riešutai (neprivaloma)
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą sutepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba riekelėmis.
Sausus ingredientus (išskyrus cukrų) sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų ir išmaišykite. Tada sudėkite sausus ingredientus ir vėl išmaišykite.
Toliau sudėkite obuolius ir, jei naudosite, susmulkintus graikinius riešutus. Šaukštu maišykite visus ingredientus iki vienalytės masės.
Gautą tešlą supilkite į anksčiau paruoštą formą ir pašaukite į orkaitę maždaug 35 minutėms. Ar pyragas iškepęs – patikrinkite su mediniu pagaliuku. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Šokoladinis pyragas su obuoliais puikiai tinka prie arbatos.