Šiandien mes papasakosime savo skaitytojams, kaip gaminti paprastus ir skanius žuvies kotletus. Šiam patiekalui galite paimti bet kokios rūšies žuvį, net nelabai brangią. Bet kokiu atveju kotletai pasirodys kvapnūs ir sultingi. Receptas ypač aktualus pasninko metu.
Kaip paruošti gardžius žuvies kotletus
Ingredientai:
- 600 g bet kokios rūšies žuvies
- 1 šaukštas bulvių krakmolo
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3 arbatiniai šaukšteliai avižinių dribsnių
- 1 maža morka
- 3 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- miltai ir duonos trupiniai (nebūtina).
Paruošimas:
- Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir sutarkuokite morkas. Ir kepkite su šiek tiek augalinio aliejaus. Pabaigoje supilkite sojų padažą į keptuvę ir kepkite dar 1-2 minutes.
2. Žuvį reikia išvalyti ir išimti kaulus. Ją sumalkite mėsmalėje arba sutrinkite smulkintuvu kartu su pakeptomis daržovėmis. Taip pat galite pridėti prieskoninių žolelių pagal skonį.
3. Druska ir pipirais pabarstytą paruoštą žuvies faršą sumaišykite su avižų dribsniais ir bulvių krakmolu. Tada gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių, kad dribsniai išbrinktų ir sugertų į save visą drėgmę.
4. Po 20 minučių išimame faršą ir šlapiomis rankomis suformuojame gražios formos kotletus. Jei norite, prieš kepdami juos galite apvolioti kvietiniuose miltuose ar duonos trupiniuose.
5.Apkepkite žuvies kotletus iš abiejų pusių, kol pagels.
Skanaus!