Kai prasideda vasaros karštos dienos, ypač norisi ko nors gaivaus, pavyzdžiui, limonado. Karštuoju metų laiku atsiranda visokių uogų, kuriomis kiekvienas norime pasimėgauti. O jei suderinsite limonadą ir uogas, galite gauti labai skanų, originalų ir netgi gaivų pyragą!
Ypač šis desertas patiks vaikams, tačiau, žinoma, ir suaugusieji neliks abejingi.
Ingredientai:
Pagrindui (buvo naudota 18 cm kepimo forma):
- Limonadas – 75 ml
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Cukrus – 110 g
- Druska – žiupsnelis
- Augalinis aliejus – 45 ml
- Miltai – 160 g
- Kepimo milteliai – 5 g
Limonado želė:
- Limonadas – 300 ml
- Želatina – 10 g
- Cukrus – 10 g.
Braškių įdarui:
- Braškės – 300 g
- Cukrus – 90 g
- Krakmolas – 12 g.
Putėsiams:
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 300 ml
- Cukrus – 150 g
- Krakmolas – 20 g
- Grietinėlė 33% – 280 ml
- Vanilinis cukrus – 8 g
- Želatina – 12 g.
Gaminimas:
Sumaišykite pagrindo ingredientus: kiaušinius, cukrų, druską ir plakite juos maksimaliu greičiu 5–7 minutes.
Tada sumaišykite miltus su kepimo milteliais, persijokite juos ir švelniai maišydami sumaišykite su kiaušinių mase. Tada į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir limonado, švelniai sumaišykite. Rezultatas turėtų būti tokia subtili ir gana skysta tešla.
Supilkite tešlą į paruoštą formą ir pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35 minutėms. Tada leiskite pagrindui visiškai atvėsti, po to suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
Tuomet paruoškite želė. Iš anksto pamirkykite želatiną šaltame vandenyje ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Ištirpintą želatiną gerai sumaišykite su cukrumi ir šiltu limonadu. Palikite mišinį kelioms minutėms, kol putos išsiskirs, tada supilkite į formą ir padėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Uogų įdarui galite naudoti bet kokias uogas, tiek šviežias, tiek šaldytas. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, įpilkite cukraus ir krakmolo, gerai išmaišykite. Tada virkite ant vidutinės ugnies, kol mišinys taps tirštesnis. Paruoštą įdarą perpilkite į atskirą indą ir leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Dabar belieka paruošti putėsius, tačiau prieš tęsdami, įsitikinkite, kad viską padaryta: įdaras atvėsęs, želė sustingusi, o pagrindas padalintas į kelias dalis. Tai būtina, nes kai tik putėsiai bus paruošti, turite nedelsdami pereiti prie pyrago darymo.
Tada darykite putėsius. Į kiaušinius įpilkite cukraus, vanilinio cukraus ir krakmolo. Kiaušinių masę gerai plakite maksimaliu greičiu apie 2 minutes. Tuo pačiu metu kaitinkite pieną ant viryklės maždaug iki 60 laipsnių, tada plona srovele supilkite jį į kiaušinių masę ir toliau plakite. Gautą masę supilkite į puodą ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol ji pasidarys kreminė. Kremo pagrindą supilkite į atskirą indą, uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Tada paimkite atšaldytą grietinėlę ir išplakite ją iš pradžių lėtai, o paskui – dideliu greičiu. Grietinėlė turi būti ištirpintų ledų konsistencijos. Tada į atvėsusią kremo masę įdėkite anksčiau ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite. Galiausiai sumaišykite plaktą grietinėlę ir kremą.
Tuomet galite toliau daryti pyragą. Ant pirmojo biskvito sluoksnio dėkite uogų įdarą, tada dėkite kubeliais supjaustytą limonado želė, tada pilkite putėsių sluoksnį. Taip sluoksniuokite pyragą ir pabaigę uždenkite maistine plėvele ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
Tuomet puoškite pyragą. Pyrago viršų galima papuošti uogomis.
Vaizdo įrašas: