Prisipažinkite, ar mėsą marinuodavote acte kepimui ant grotelių? Jei taip, tikriausiai pastebėjote, kokia ji tapo sausa ir kieta. Keistas dalykas, nes anksčiau šis produktas buvo naudojamas mėsai minkštinti. Tačiau iš tikrųjų viskas pasirodo veikia visiškai priešingai.
Iš tiesų, daugelis žmonių vis dar iš įpročio kiaulieną ir jautieną marinuoja acte. Ir ne tik išvykoms į gamtą, bet ir kepimui namuose. Papasakosime kodėl tai darome ir kuo mėsos marinate pakeisti actą.
Kodėl neturėtumėte marinuoti mėsos acte?
Iš tiesų, anksčiau mėsa buvo marinuojama acte. Tačiau pamirštame, kad anksčiau buvo sunku gauti geros, sultingos ir minkštos mėsos. Todėl mėsa buvo minkštinama actu. Reikia pasakyti, kad tai pavykdavo gana gerai.
Tačiau dabar labai lengva gauti pirmos klasės mėsos. O elastingą ir kokybišką gaminį actas veikia kitaip. Šis produktas sutraukia mėsos pluoštus, todėl patiekalas tampa kietas ir sausas. Geriausi virėjai rekomenduoja iš marinato pašalinti actą.
Yra daug galimybių marinatui. Tarp labiausiai paplitusių yra grietinės, majonezo, kefyro, svogūnų, garstyčių naudojimas. Be to, norėdami įvairovės, galite rinktis egzotiškesnius variantus. Pavyzdžiui, kivius, imbierą, greipfrutą. Nuo seno pažįstamas patiekalas sužibės naujais skoniais!