Tirpsta burnoje!
Skaniausias varškės apkepas!!! Tai tikrai tirpsta burnoje! Tiesiog neįmanoma atsitraukti bevalgant.
Ingredientai:
- 1 kg varškės
- 75 g manų kruopų
- 125 g sviesto ar margarino
- 225 g cukraus
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
- 3-4 šaukštai citrinos sulčių
- tarkuotos 1/2 citrinos žievelės
- 4 kiaušiniai
- 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
- 1 dėžutė vanilinio pudingo miltelių (40 g) arba 4 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo (aš turėjau bulvių) su vanile.
- Išsukite sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis iki vientisos masės. Įdėkite trynius. Manų kruopas sumaišykite su pudingo milteliais arba krakmolu. Kepimo miltelius supilkite į kreminio mišinį. Tada suberkite pertrintą varškę, baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Gautą masę sudėkite į riebalais išteptą formą, išlyginkite paviršių ir kepkite, kol paruduos (apie valandą 180°C temperatūroje).
- Leiskite varškei atvėsti formoje, tada atsargiai išimkite.
Skanaus!