Vietoje klasikinio obuolių štrudelio – išbandykite šį receptą! Tai fantastiškai gardus saldumynas prie kavos.
Receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 150 ml šilto pieno;
- 20 g šviežių mielių arba 8 g sausų mielių;
- 100 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 3 šaukštų cukraus;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 500-550 g kvietinių miltų.
Įdarui:
- 5-6 obuolių;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono;
- 1 stiklinės kapotų graikinių riešutų.
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi, druska ir minkštu sviestu. Maišykite elektriniu plaktuvu, kol visi ingredientai susimaišys.
- Įpilkite šilto pieno ir įdėkite mielių.
- Gerai išmaišykite ir tada suberkite persijotus miltus. Gerai išmaišykite su šaukštu.
- Suformuokite tešlą į rutulį ir perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Minkykite, kol gausite elastingą, vienalytę ir nelipnią tešlą.
- Dubenį patepkite aliejumi ir įdėkite tešlą į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu ir palikite, kad 1 valandą pakiltų.
- Tuo tarpu nulupkite obuolius, išimkite sėklytes ir sutarkuokite juos stambia tarka.
- Įkaitinkite švarią keptuvę ir suberkite į ją tarkuotus obuolius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės ir išsiskirs šiek tiek sulčių. Įberkite cukraus ir nuolat maišykite.
- Užbarstykite cinamono ir vėl gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišykite.
- Tešlą iš dubens sudėkite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlą iškočiokite į ploną paplotėlį ir sutepkite visą paviršių lydytu sviestu.
- Gautą įdarą, pagamintą iš obuolių ir riešutų, rankomis tolygiai paskleiskite per visą tešlos paviršių.
- Pradėkite sukti kaip įprastą vyniotinį.
- Suspauskite vyniotinio kraštus ir perkelkite visą gaminį ant kepimo popieriaus.
- Susukite gautą vyniotinį į didelį ratą, pjaustykite peiliu, bet neperpjaukite per visą plotį.
- Kiekvieną supjaustytą gabalėlį pasukite taip, kad įdaras būtų viršuje.
- Uždenkite maistine plėvele ir leiskite pastovėti mažiausiai 20 minučių.
- Nuimkite plėvelę ir paruoštą pyragą patepkite kiaušiniu. Įdėkite į orkaitę.
- Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol apskrus ir taps gražios auksinės spalvos.
- Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Pyragas turi būti minkštas ir purus!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašas: