Pusryčiams puikiai tiks kiaušinių ir svogūnų paplotėliai. Garantuojame, kad pradėsite gaminti šį patiekalą beveik kiekvieną dieną.
Ingredientai:
- Miltai – 200 g
- Kefyras – 200 ml
- Kiaušinis tešlai – 1 vnt.
- Druska tešlai – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Soda – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Virti kiaušiniai – 4 vnt.
- Svogūno laiškai – 50 g.
Gaminimas:
- Kiaušinį, cukrų ir druską išplakite šakute. Kiaušinio mišinį įpilkite į šiltą kefyrą, įberkite sodos ir išmaišykite. Palaukite, kol soda reaguos su kefyru. Tuomet suberkite persijotus miltus. Gerai viską išmaišykite.
- Virtus kiaušinius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Supjaustykite svogūno laiškus. Viską sudėkite į tešlą. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir paplotėlius paskleiskite šaukštu kaip blynus.
- Apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu. Skanaus!