Kiaušinių ir svogūnų laiškų paplotėliai tiesiog tirpsta burnoje ir yra suvalgomi per kelias minutes. Patariame iš karto gaminti dvigubą porciją! Šis patiekalas puikiai tiks pusryčiams.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Kefyras – 100 mililitrų
- Grietinė – 3 valgomieji šaukštai
- Miltai – 100-120 gramų
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Virti kiaušiniai – 5 vnt.
- Svogūno laiškai – 50 gramų
- Druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, smulkiai supjaustykite svogūno laiškus. Žalius kiaušinius sumaišykite su kefyru ir grietine, įberkite druskos ir išmaišykite. Tada suberkite tarkuotus kiaušinius ir susmulkintus svogūno laiškus, sumaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta kaip blynų. Į kiekvieną silikoninės formos „skylutę“ įdedame po 3 valgomuosius šaukštus tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.