Neišmeskite susenusios duonos, ją sunaudokite gamindami pietus ir visa šeima apsidžiaugs.
Skanaus patiekalo, kuris yra nebrangus ir visai šeimai patiks, receptas. Be to, tai tikrai puikus skanėstas!
Jums reikės:
- 120 g brandintos duonos (pusės kepaliuko)
- 2 kiaušinių
- 1,5 puodelio pieno (300 ml)
- 45 g tarkuoto fetos sūrio (1 puodelio)
- ketvirtadalio ryšulėlio krapų
- 30 g aliejaus (5 valgomųjų šaukštų)
- 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (3 g)
- druskos
- 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (4 g)
- 1 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (2 g)
- 50 g čederio sūrio (pusės puodelio)
Gaminimo eiga:
Duoną suplėšykite mažesniais gabalėliais.
Jei neturite baltos duonos, naudokite duonos riekeles, bagetę arba senas bandeles.
Dabar paruoškite užpilo mišinį:
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu.
Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus.
Sudėkite į mišinį ir išmaišykite.
Galiausiai įberkite druskos, pipirų ir raudonųjų pipirų.
Įmaišykite tarkuotą sūrį – fetą arba kitą minkštesnį sūrį.
Dabar sumaišykite duoną su kiaušinių mase.
Pasiruoškite keptuvę storu dugnu ir patepkite ją sviestu.
Paskleiskite duonos mišinį ant keptuvės ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
Uždenkite dangčiu, kepkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių.
Tada apverskite, naudodami lėkštę.
Dar pakepkite neuždengtą.
Galiausiai pabarstykite sūriu ir palaukite, kol jis išsilydys.
Galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: