Puikus receptas, kuriuo verčiau nesidalykite su kitais!
Paprastą omletą galima lengvai pagaminti taip, kad jis atrodytų ir būtų panašus į burnoje tirpstančią keptą vištieną. Tai mažai kam žinomas receptas, kuriuo virtuvės šefai paprastai nenori dalintis, kad nustebintų savo draugus ir šeimą. Tačiau iš tiesų nėra nieko sudėtingo pagaminti netradicinį omletą. Todėl net ir pradedantysis virėjas gali jį pagaminti.
Sudedamosios dalys:
- 2 kiaušiniai,
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos,
- 1/2 arbatinio šaukštelio sultinio kubelio,
- 250 g miltų,
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su druska ir sultinio kubeliu. Įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaušinius kaip įprastą omletą. Tada omletą padalykite į lygias porcijas.
4 šaukštus miltų sumaišykite su 6 šaukštais vandens, o likusius miltus pasilikite. Kiekvieną omleto gabalėlį apvoliokite miltų ir vandens mišinyje, paskui paprastuose miltuose.
Ir iš karto kepkite keptuvėje, kol omleto gabalėliai įgaus auksinę spalvą.
Receptas vaizdo įraše:
Taip paruošto omleto tekstūra ir skonis bus panašūs į vištienos! Pabandykite patiekti kartu su tofu. Skanaus!