Bulvės yra puikus garnyras, bet taip pat jos skanios gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas. Jei pagaminsite jas pagal tinkamą receptą, jūsų šeimai net nebesinorės mėsos! Išbandykite šį skanų receptą iš „YouTube“ kanalo ir jums tikrai patiks!
Jums reikės:
- 5 bulvių
- 3 šaukštų sviesto
- 1 svogūno
- 170 g kumpio
- 250 g natūralaus jogurto
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 170 g Ementalio sūrio
- 1 šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
- 6 kiaušinių
Gaminimo eiga:
- Bulves sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 25-30 min.
- Po to leiskite joms visiškai atvėsti.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite apie 5 minutes svieste, kurį ištirpinkite karštoje keptuvėje.
- Kumpį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į pakepintą svogūną.
- Nuolat maišydami kepkite apie 2 minutes!
- Atvėsusias bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Į tarkuotas bulves suberkite apkeptą kumpį ir svogūną.
- Galiausiai suberkite stambiai tarkuotą sūrį, įdėkite jogurtą ir garstyčias.
- Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais ir sudėkite paruoštą bulvių mišinį.
- Viršų išlyginkite ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Pasibaigus kepimo laikui, išimkite kepimo skardą ir apkepe padarykite 6 vienodo dydžio duobutes.
- Į kiekvieną iš jų įmuškite po 1 kiaušinį.
- Įdėkite kepimo skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar 10-12 minučių. Išimkite, apibarstykite smulkintu sūriu ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo pamoka: