Nuostabi idėja, kaip iš paprasčiausių kiaušinių paruošti skanėstą, malonų akiai ir skonio pojūčiams. Tai puikus gamybos būdas, kuris iš karto sužavėjo visą mūsų šeimą. Idealiai tinka tiek vakarienei, tiek ir pusryčiams.
Šią idėją jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kiaušinių
- Sūrio
- Druskos ir pipirų
- Smulkiai supjaustytų žolelių (geriausiai tinka petražolės)
Gaminimo eiga:
Pirmajam receptui naudokite 4 kiaušinius.
Atskirkite trynius.
Pagardinkite druska, pipirais ir išplakite.
Supilkite į riebalais išteptą keptuvę.
Leiskite pakepti keletą minučių.
Tuo tarpu sūrį supjaustykite storesnėmis riekelėmis – padėkite ant vienos kiaušinių masės pusės ir dviejų mentelių pagalba suvyniokite.
Kiaušinių masės nevyniokite iki galo, gabalėlį palikite šiek tiek nesuvyniotą.
Baltymus sumaišykite su kapotomis žolelėmis. Taip pat pasūdykite ir 1/2 šios masės supilkite į keptuvę taip, kad ši masė padengtų nesuvyniotą galą.
Leiskite jam apkepti 2–3 minutes ir vėl suvyniokite, bet vėl ne visą iki galo.
Įpilkite likusį mišinį, leiskite jam kepti 2–3 minutes ir šį kartą visiškai susukite.
Pirmasis kiaušinienės vyniotinis yra paruoštas!
Antrajam receptui įmuškite į indą 3 kiaušinius.
Taip pat paruoškite tarkuotą sūrį ir 1 dešrelę.
Šakute sumaišykite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
1/4 masės supilkite į riebalais išteptą skardą, pabarstykite trupučiu sūrio ir leiskite iškepti, kad galėtumėte jį susukti.
Ant vieno kiaušinio blyno galo uždėkite dešrelę.
Darykite tą patį, kaip ir prieš tai pateiktame recepte.
Įpilkite 1/3 masės, pakartokite užberdami sūrio ir pakartokite procesą.
Dabar supilkite likusią kiaušinių masę, leiskite iškepti, bet vėlgi nesusivyniokite iki galo.
Pačioje pabaigoje į keptuvę įdėkite tik tarkuoto sūrio, kai jis ištirps, susukite ir bus baigta.
Antrasis ritinys taip pat paruoštas!
Abu kiaušinienės vyniotiniai atrodo tikrai labai patraukliai ir yra fantastiško skonio!
Vaizdo medžiaga: