Pietūs pagaminti iš vieno kepimo indo yra vieni iš mėgstamiausių, todėl šiandien siūlome jums šią skanią keptą su bulvėmis mėsą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jokių nereikalingų nešvarių indų, ir šie pietūs patiks visai šeimai!
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės
- 150 g majonezo
- 1 didelio svogūno
- 30 g garstyčių
- 3 marinuotų agurkų
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 kg bulvių
- 50 g majonezo
- kepimo skardos, kurios matmenys 20 x 30 cm
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį, įdėkite 100 g majonezo ir garstyčių.
Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
Galiausiai įdėkite stambia tarka sutarkuotus raugintus agurkus.
Viską gerai išmaišykite rankomis, kad viskas gerai išsimaišytų ir sudėkite į kepimo indą.
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant mėsos.
Visą bulvių paviršių patepkite majonezu ir įdėkite į iki 170°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 60 min.
Viskas paruošta!
Dabar tereikia supjaustyti ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Papildomas receptas
Jei norite išskirtinių pietų, išbandykite receptą iš šio vaizdo įrašo.
Jums reikės:
- 4 gabaliukų kiaulienos nugarinės arba sprandinės
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 50 g raudonojo svogūno
- 150 g tarkuoto sūrio
- 50 g grybų
Gaminimo eiga:
Mėsą išmuškite virtuviniu plaktuku, pasūdykite, pagardinkite ir užpilkite alyvuogių aliejumi.
Mėsą iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, o tada ant mėsos uždėkite svogūnų žiedus, tarkuotą sūrį, grybų griežinėlius ir pomidorų riekeles.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Baigta, galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: