Šie kiaulienos suktinukai su džiovintais vaisiais apsuks jums galvą, nesvarbu, ar gaminsite juos šventėms ar paprastą dieną!
Sudėtis
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 2 šaukštai džiovintų mairūnų
- 2 šaukštai džiovintų česnakų
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštelis pipirų
- 250 g džiovintų slyvų
- 250 g džiovintų abrikosų
- 50 g sviesto
- 8 rūkytos šoninės gabaliukai
Paruošimas
Kiaulieną supjaustykite gabalėliais ir išmuškite. Tada pagardinkite druska, pipirais, džiovintais mairūnais ir česnakais.
Dantų krapštuku paruoškite įdarą. Ant jo pakaitomis dėkite slyvas ir abrikosus. Nepamirškite ir sviesto, tada susukite kiaulieną ir išimkite krapštuką.
Kiekvieną mėsos gabalėlį apvyniokite šonine ir pakepkite karštoje keptuvėje keletą minučių. Tada perkelkite į orkaitę ir kepkite 15–20 minučių (160 laipsnių temperatūroje).
Tuo tarpu paruoškite bulves. Kad suteiktumėte joms unikalią formą, naudokite specialius pjaustymui skirtus prietaisus (pvz., virtuvinį kombainą).
Dabar tereikia bulves pagardinti druska ir rozmarinais bei užpilti aliejumi. Iš bulvių sukurkite norimas formeles ir kepkite orkaitėje 20 minučių (160 laipsnių temperatūroje).
Suktinukus patiekite su bulvėmis.