Šaltuoju metų laiku dažnai pasirenkami sotūs ir maistingi patiekalai, todėl jums tikrai patiks šie kiaulienos patiekalų receptai. Patiekite juos su gaiviomis salotomis ar kitu mėgstamu garnyru – galite net neabejoti, kad šeimos nariai ir svečiai jūsų pastangas tikrai įvertins!
Kiauliena su čiobreliais
Jums reikės:
- 250 g kiaulienos nugarinės
- 100 g lašinių
- 1 česnako skiltelės
- 12 krapų šakelių
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 50 g kvietinių miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 50 g manų kruopų
- 1 valg. š. smulkintų čiobrelių
Kaip gaminti?
Supjaustykite ir išmuškite kiaulienos nugarinę.
Kiaulienos nugarinę pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Sumalkite lašinius ir česnako skiltelę. Įdėkite smulkintų krapų, čiobrelių ir druskos.
Išplakite kiaušinį, į atskiras lėkštutes suberkite miltus ir manų kruopas.
Į kiaulienos nugarinę dėkite įdarą, susukite, iš pradžių pamirkykite miltuose, kiaušinyje ir manų kruopose.
Suktinukus apkepkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės rudos spalvos. 15 minučių pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Šoninė su žolelėmis
Jums reikės:
- 1,5 kg šoninės
- 3 svogūnų
- 1 česnako
- 1 arb. š. smulkintų lauro lapų
- 2 arb. š. paprikos miltelių
- 1 arb. š. smulkintos kalendros
- 3 krapų šakelių
- 1 arb. š. kmynų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 rozmarino šakelės
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Susmulkinkite česnaką, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikų miltelių, kalendros, rozmarino, kmynų, lauro lapų. Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Įpjaukite mėsą ir įpilkite paruošto prieskonių mišinio.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite mėsą ir palikite 2 valandas marinuotis.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
Linkime gero skonio!