Klasikiniai makaronai su mėsa mūsų šeimoje ilgą laiką buvo pagrindinis patiekalas.
Tačiau nuo tada, kai paragavome šių puikių keptų kiaulienos nugarinės kepsnelių, visi juos labai pamėgome!
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 2 svogūnų
- 1 pomidoro
- 240 g sūrio
- 1 valgomojo šaukšto majonezo
- 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
- 1 šaukštelio garstyčių
- Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.
Įdėkite majonezo, druskos, juodųjų maltų pipirų ir išmaišykite.
Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos apskritais griežinėliais.
Dubenyje sumaišykite grietinėlę arba natūralų jogurtą su pomidorų padažu ir garstyčiomis.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.
Mėsos griežinėliuose iš abiejų pusių padarykite tinklelio formos įpjovas.
Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Sudėkite mėsą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kiekvieną mėsos ruošinį aptepkite paruoštu padažu, ant viršaus uždėkite po pomidorų griežinėlį.
Sluoksniuokite svogūnų mišinį.
Uždenkite folija.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Praėjus šiam laikui, išimkite kepimo skardą, atidenkite.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po gabalėlį sūrio ir vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Ant viršaus dar galite uždėti po vieną gabalėlį šoninės.
Viskas baigta, galite patiekti ant stalo!
Linkime gero skonio!