Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Šventiškas patiekalas: kiauliena su medumi

Šventės jau visai čia pat, todėl jau dabar galime pradėti galvoti apie šventines vaišes. Jei norite kažko tikrai ypatingo, tačiau nesate nusiteikę ilgas valandas praleisti virtuvėje, siūlome jums išbandyti šį puikų receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų.

Paruošta kiauliena gali būti patiekiama su ryžiais, bulvėmis, salotomis ar bet kokiu kitu garnyru. Svečiai bus tikrai sužavėti!

Jums reikės:

  • 900 g kiaulienos nugarinės
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 valg. šaukštų medaus
  • 2 valg. šaukštų garstyčių
  • 3 valg. šaukštų augalinio aliejus
  • 1 citrinos
  • 50 g cukraus
  • 45 g druskos
  • 1 litro vandens
  • 2 šaukštelių smulkintų čiobrelių

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia paruošime marinatą. Cukrų ir druską ištirpinkite litre vandens. Į paruoštą skystį įdėkite mėsą, laikykite šaldytuve.
  2. Išimkite mėsą, nusausinkite.
  3. Ruoškime padažą. Išspauskite citrinos sultis, susmulkinkite česnaką, įdėkite garstyčių, augalinio aliejaus, medaus ir čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
  4. Šiuo padažu ištepkite kiaulienos nugarinę, o likutį supilkite šalia.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir įdėkite kepti. Kas penkias minutes nugarinę apipilkite šalia esančiu padažu.
  6. Keptą nugarinę galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą, arba iš jos pagaminti šventinius sumuštinius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---