Šventės jau visai čia pat, todėl jau dabar galime pradėti galvoti apie šventines vaišes. Jei norite kažko tikrai ypatingo, tačiau nesate nusiteikę ilgas valandas praleisti virtuvėje, siūlome jums išbandyti šį puikų receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų.
Paruošta kiauliena gali būti patiekiama su ryžiais, bulvėmis, salotomis ar bet kokiu kitu garnyru. Svečiai bus tikrai sužavėti!
Jums reikės:
- 900 g kiaulienos nugarinės
- 3 česnako skiltelių
- 3 valg. šaukštų medaus
- 2 valg. šaukštų garstyčių
- 3 valg. šaukštų augalinio aliejus
- 1 citrinos
- 50 g cukraus
- 45 g druskos
- 1 litro vandens
- 2 šaukštelių smulkintų čiobrelių
Kaip gaminti?
- Pirmiausia paruošime marinatą. Cukrų ir druską ištirpinkite litre vandens. Į paruoštą skystį įdėkite mėsą, laikykite šaldytuve.
- Išimkite mėsą, nusausinkite.
- Ruoškime padažą. Išspauskite citrinos sultis, susmulkinkite česnaką, įdėkite garstyčių, augalinio aliejaus, medaus ir čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
- Šiuo padažu ištepkite kiaulienos nugarinę, o likutį supilkite šalia.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir įdėkite kepti. Kas penkias minutes nugarinę apipilkite šalia esančiu padažu.
- Keptą nugarinę galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą, arba iš jos pagaminti šventinius sumuštinius.
Skanaus!