Jei šventiniu laikotarpiu norite kažko ypatingo – mėsa su apelsinais yra puikus pasirinkimas. Nustebinkite savo artimuosius skaniu patiekalu.
Ingredientai:
- kiaulienos nugarinė – apie 2 kg
- apelsinai – 3 vienetai
- česnakas – 5 skiltelės
- garstyčių grūdeliai – 3 valgomieji šaukštai
- medus – 1,5 valgomojo šaukšto
- druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- rūkyta paprika – 1 valgomasis šaukštas
- prieskonių mišinys – 2 arbatiniai šaukšteliai
- augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.
Padarykite mėsoje 2 cm pločio pjūvius, bet neperpjaukite mėsos iki galo.
Paruoškite marinatą: sumaišykite medų, garstyčias, augalinį aliejų, druską, pipirus,
papriką ir česnaką.
Supjaustykite nuluptus apelsinus gabalėliais.
Mėsą iš visų pusių patepkite marinatu, į įpjovas įdėkite apelsino gabalėlius.
Mėsą suvyniokite į kelis folijos sluoksnius, dėkite į kepimo indą ir leiskite 2-3 valandas marinuotis.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.