Fantastiško skonio mėsos patiekalas su bulvių koše. Geriausia ją patiekti su žirneliais, bet puikiai tinka ir su grybais ar kukurūzais.
Garnyrui galite patiekti bulvių košę su sviestu.
Jums reikės:
- 6 griežinėlių kiaulienos nugarinės
- 2 vnt. svogūnų
- Šiek tiek aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- Saldžiosios raudonosios paprikos miltelių
- Vandens
- Žirnelių (šviežių arba šaldytų)
- Miltų sutirštinimui
Pagardinimui:
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų tyrės
Papuošimui:
- Svogūnų laiškų
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite griežinėliais.
Ją pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite saldžios raudonosios paprikos milteliais.
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Juos pakepinkite aliejuje.
Kai svogūnai apkeps, tame pačiame aliejuje apkepkite ir mėsą.
Užpilkite vandens ir troškinkite, kol mėsa suminkštės.
Sudėkite žirnelius ir toliau troškinkite.
Jei neturite žirnelių, galite naudoti, pavyzdžiui, šaldytus kukurūzus arba grybus.
Puodelyje sumaišykite vandenį su miltais (vienam puodeliui vandens įberkite maždaug šaukštą miltų).
Į troškinamą puodą per sietelį supilkite vandenį su miltais, kad nepatektų gumuliukų.
Pagal poreikį galite papildomi įberti dar miltų.
Leiskite ilgiau pasitroškinti ir, galiausiai, įmaišykite garstyčias ir pomidorų tyrę. Taip pat galite įmaišyti šiek tiek vandens.
Viską uždenkite dangčiu ir leiskite kartu pasitroškinti, jei reikia, įberkite daugiau prieskonių, o kai mėsa suminkštės, galėsite ją nukelti nuo kaitlentės ir patiekti ant stalo.
Garnyrui, neabejotinai, geriausia tiktų bulvių košė su sviestu.
Taip pat galite išbandyti ir makaronus arba ryžius.
Linkime gero skonio!