Nedarykite kiaulienos nugarinės kaip įprastų kepsnelių, o pabandykite kepti pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo. Visi bus sužavėti!
Jums reikės:
- Iš viso 1 kg kiaulienos nugarinės
- 10 g druskos
- 5 g maltų juodųjų pipirų
- 5 g mairūnų
- 2 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- 200 g šoninės juostelių
- 400 g raugintų agurkų arba raugintų kopūstų (ką labiau mėgstate)
Gaminimo eiga:
Kiaulienos nugarinę aštriu peiliu įpjaukite ne iki pat galo, kad įpjovos viena nuo kitos būtų vienodu atstumu.
Visą mėsą pagardinkite druska bei pipirais ir pabarstykite mairūnais.
Taip pat pagardinkite išspaustu česnaku.
Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais.
Šoninę supjaustykite juostelėmis.
Į kiekvieną griovelį sudėkite svogūną ir šoninę.
Jei naudosite raugintus agurkus, supjaustykite juos griežinėliais ir įkiškite į kiekvieną griovelį.
Jei naudosite raugintus kopūstus, juos sudėkite aplink mėsą.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 min.
Viskas paruošta!
Puikus patiekalas, kuriam net nereikia garnyro.
Linkime gero skonio!
Papildomas receptas
Išbandykite kitą kiaulienos nugarinės receptą, kuris bus taip pat vienas iš mėgstamiausių patiekalų.
Abu receptus galite pamatyti pridėtame vaizdo įraše žemiau: