Keista, bet gaminti tokį patiekalą mane išmokė mano vyras. Tai taip paprasta, kad net ir labiausiai užkietėjęs vienišius galėtų tai padaryti. Puikus keptos mėsos ir bulvių derinys po sūrio kepurėle! Nieko nereikalingo, tik paprastas, grynas ir tiesmukas skonis.
Kaip vėliau paaiškėjo, tai labai populiarus receptas. Kiekviena šeimininkė mėsą orkaitėje ruošia savaip: kartais įdeda padažo, kartais su morkomis. Vietoj kiaulienos galima naudoti bet kokią kitą mėsą: paukštieną, jautieną, avieną. Be to, vienos šeimininkės ją pjausto kubeliais, kitos deda kepsneliais, trečios naudoja maltą mėsą.
Ingredientai
- Kiauliena 1 kg
- Bulvės 1 kg
- Svogūnai 2 vnt.
- Majonezas 3 šaukštai
- Kietasis sūris 100 g
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Žalumynai pagal skonį
- Sviestas pagal skonį
Paruošimo būdas
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną, supjaustykite nedideliais kubeliais.
Susmulkinkite svogūnus, sumaišykite su mėsa ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Ingredientus gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 8 valandoms šaldytuve, kad išsimarinuotų.
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją marinuotą mėsą ir bulves, patepkite majonezu. Uždenkite indą aliuminio folija ir vienai valandai pašaukite į 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Nuimkite foliją, apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 10-15 minučių.
Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais.
Tokio stiliaus mėsos recepto pavadinimo istoriją sunku atsekti, galima tik spėlioti, iš kur jis kilęs. Manau, kad anksčiau paprastam piliečiui šį patiekalą buvo sunku paruošti dėl produktų stygiaus. Todėl vyravo nuomonė, kad tokį kiekį kiaulienos galėjo sau leisti tik generolai. Tai tik mano teorija. Ką manote jūs?