Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Sultingi kiaulienos kepsneliai su grybais ir bulvėmis. Puikus maistas kaip pas močiutę!

Paruoškite šią fantastišką sultingą mėsą su grybais pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo. Iškepkite viską kartu su bulvėmis ir nuostabūs pietūs bus paruošti!

Jums reikės:

  • 2 svogūnų
  • 300 g grybų
  • augalinio aliejaus
  • 5 bulvių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • Provanso žolelių pagal skonį
  • 2 šaukšto augalinio aliejaus
  • 800 g kiaulienos sprandinės griežinėlių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto prancūziškų garstyčių
  • 1 šaukšto nesmulkintų garstyčių
  • 150 g kieto sūrio

Salotoms:

  • 1/2 salotos gūžės
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonos paprikos
  • krapų
  • 3 šaukštų grietinės
  • 1 šaukštelio aštrių garstyčių
  • 2 šaukštelių prancūziškų garstyčių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, Provanso žolelių

Gaminimo eiga:

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje.

Grybus nuvalykite, supjaustykite mažesniais gabalėliais, suberkite į keptuvę, kur kepa svogūnai, ir kartu viską pakepinkite.

Bulves nuskuskite, supjaustykite storesniais apskritimais ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, suberkite visus prieskonius, aliejų ir išmaišykite.

Dabar pagardinkite keptus grybus – įberkite druskos ir prieskonių.

Mėsą supjaustykite griežinėliais, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite mėsos plaktuku.

Nepamirškite mėsos pagardinti druska ir prieskoniais.

Įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai įtrinkite griežinėlius.

Atskirame dubenyje paruoškite padažą iš grietinėlės, prancūziškų garstyčių, paprastųjų garstyčių, druskos, prieskonių ir žolelių.

Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite eilę bulvių, tada sudėkite supjaustytą mėsą ir vėl pakartokite, išdėliodami eilę bulvių ir mėsos.

Dabar ant viršaus sluoksniuokite apkeptus grybus su svogūnais.

Ant viršaus tolygiai paskirstykite paruoštą padažą, uždenkite išmirkytu kepimo popieriumi ir folija.

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Pasibaigus kepimo laikui, išimkite kepimo skardą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.

Tuo tarpu salotoms supjaustykite daržoves ir paruoškite užpilą iš grietinės, garstyčių, druskos ir prieskonių.

Viską sumaišykite.

Viskas paruošta!

Iškeptą mėsą su bulvėmis, grybais ir sūriu galite apibarstyti kapotomis žolelėmis ir patiekti su salotomis.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---