Home Receptai Mėsos patiekalai Bulvės su mėsa ir sūriu

Bulvės su mėsa ir sūriu

0
Bulvės su mėsa ir sūriu

Kuri namų šeimininkė norėtų nesugaišti daug laiko, kad vakarienę paruoštų ne daugiau kaip per 20 minučių? Tik paruošti ingredientus ir įjungti orkaitę. Tam turime jums paprastą nuostabaus patiekalo receptą. Mėsos ir bulvių patiekalai nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų! Šiam patiekalui galėsite rinktis bet kokią šaldytuve turimą mėsą. Tinka paukštiena, kiauliena ir jautiena. Kepimo metu produktas tampa toks minkštas ir švelnus, kad galėsite pamiršti apie peilio naudojimą valgant mėsą. Mėsa su bulvėmis ir sūriu greitai taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu.

Sudedamosios dalys:

  • Kiauliena arba kita mėsa 700 g
  • Bulvės 800 g
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Kietasis sūris 100 g
  • Garstyčios 1 valgomasis šaukštas
  • Majonezas 2 valgomieji šaukštai
  • Jogurtas 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo būdas:

Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite virtuviniu plaktuku. Iš abiejų pusių mėsos riekeles pabarstykite druska ir pipirais.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, išspauskite sultis, pasūdykite ir sumaišykite. Kepimo indą patepkite aliejumi, tolygiai išdėliokite bulves.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, švelniai susmulkinkite rankomis ir paskleiskite ant bulvių. Na o dabar svogūnus uždenkite mėsos griežinėliais.

Padažo pagaminimui kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, sudėkite garstyčias, majonezą bei jogurtą ir išmaišykite.

Gautu padažu tolygiai aptepkite viršutinį patiekalo sluoksnį. Uždenkite patiekalą kepimo popieriumi bei kepimo folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Po viso to nuimkite popierių ir foliją, ir kepkite dar 20 minučių toje pačioje temperatūroje.

Atkreipkite dėmesį į aprašytą padažą, skirtą bulvėms su mėsa ir sūriu kepti. Jį galima naudoti ir kitiems kepamiems patiekalams. Išsiimkite nurodytus ingredientus iš šaldytuvo ir įkaitinkite orkaitę – laikas gaminti ką nors skanaus!