Populiarus kiaulienos ir garstyčių derinys niekada nenuvils! Skanūs pietūs, kuriems reikės tik kelių ingredientų. Mėsa bus labai skani ir minkšta.
Vadovaukitės šiuo „YouTube“ kanale pateiktu receptu.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos (kumpio arba sprandinės)
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų
- 250-300 g svogūnų
- Augalinio aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 3 šaukštų garstyčių
- 1 valgomojo šaukšto paprastų miltų
- 500 ml karšto vandens
Gaminimo eiga:
Supjaustykite mėsą vienodais storais griežinėliais, išdėliokite juos vieną šalia kito ir uždenkite maistine plėvele.
Švelniai išmuškite mėsos plaktuku.
Tada kepsnelius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Po to nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių, tam užtruksite maždaug 8-10 minučių.
Iš keptuvės išimkite mėsą į lėkštę, įpilkite į keptuvę šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus.
Sudėkite išspaustą česnaką ir kepkite apie 3-4 minutes.
Tada į svogūnus ir česnakus įdėkite 3 šaukštus garstyčių, išmaišykite, pabarstykite miltais ir pakepkite dar 2-3 minutes.
Po to viską užpilkite 100 ml karšto vandens ir kepkite, kol vanduo išgaruos.
Tada vėl įpilkite 100 ml vandens.
Vėl pakartokite procesą, įpildami 100 ml karšto vandens.
Sudėkite visą mėsą atgal į keptuvę ir įpilkite dar 100 ml karšto vandens.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10-12 minučių.
Vėl įpilkite 100 ml karšto vandens.
Uždenkite mėsą dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: