Fantastiškai skani mėsa, kepta visa ir net nesmulkinta. Jau rytoj išbandykite šį fantastišką pietų receptą!
Radome šį receptą „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 1-1,2 kg mėsos
- 2-3 bulvių
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 1/2 šaukštelio druskos
- žiupsnelio raudonųjų paprikos miltelių
- Svogūnų
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 1/2 šaukštelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio itališkų žolelių
Salotoms:
- 4 atšildytų krabų lazdelių
- 1/2 paprikos
- Svogūnų
- 1/2 kiniško kopūsto
- 30 g konservuotų žirnelių
- 3 šaukštų grietinės
- 1/2 šaukštelio prancūziškų garstyčių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
Visą mėsą supjaustykite riekelėmis, neperpjaudami jos iki galo.
Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Bulves pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite aliejų, druską, pipirus.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Kepimo indą sutepkite aliejumi ir ant jo sudėkite svogūnus.
Bulves sudėkite į mėsos įpjovas.
Bulves su mėsa patepkite aliejaus ir prieskonių mišiniu.
Dabar atskleisime būdą, kurio dėka mėsa bus sultinga – pirmiausia kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, kurį reikia šiek tiek sudrėkinti. Tada uždenkite su folija ir iškepusi mėsa tikrai išliks sultinga.
Kepkite apie 40 minučių 180°C temperatūroje.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių 180°C temperatūroje.
Viskas baigta! Mėsa iškepė!
Supjaustykite salotoms skirtus produktus ir sumaišykite visus šiuos ingredientus.
Galiausiai pagardinkite garstyčių, grietinės, druskos ir pipirų padažu.
Linkime jums gero skonio!
Vaizdo pamoka: