Kiaulienos išpjova tikrai taps jūsų šventinio stalo akcentu. Kepsite ją dar ne kartą ir savo šeimos švenčių metu. Išbandykite!
Kepta išpjova
Šio patiekalo tikrai neverta ruošti kiekvieną dieną. Mėsa yra gana riebi, tačiau ji idealiai tinka ant šventinio stalo.
Ši sultinga mėsa, kepta orkaitėje, ne veltui vadinama „karūna“. Mėsa susukta ratu, šonkauliais į išorę, formuojant sukuria tikrą karališką karūną.
Mėsa viduje yra užpildyta špinatų įdaru, ko mes išmokysime jus šiandien. Saldūs špinatai puikiai papildo kiaulienos mėsos skonį.
Atrodo, kad šį patiekalą labai sunku gaminti, bet tai ne tiesa! Atminkite, kad jums reikės medvilninių siūlų, jog orkaitėje kepama mėsa išliktų savo formoje ir nesukristų.
Jums reikės:
8 kiaulienos išpjovų su šonkauliais
1 krūvelės špinatų
2 kiaušinių
1 krūvelės kalendros
1 ryšelio petražolių
2 svogūnų
1 šaukštelio čiobrelių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Pirmiausia reikia paimti kiaulienos išpjovą. Pašalinkite visus kaulų fragmentus, taip pat nupjaukite visus išsikišusius mėsos gabalus. Apipjaustykite visas skirtingų dydžių dalis.
Nuimkite visą mėsą iš šonkaulių galų, kad jie atrodytų tvarkingi. Dabar – svarbiausias triukas! Mėsą reikia susukti taip, kad susidarytų „karūna“. Kaulų galus suriškite, kad kepanti neišsiskirtų.
Likę mėsos gabaliukai turi būti sumalti mėsmalėje kartu su špinatais ir sumaišyti su kiaušiniais, kalendra, petražolėmis ir svogūnais. Šviežius špinatus pirmiausia 10 sekundžių reikia pamirkyti verdančiame vandenyje, o paskui – šaltame vandenyje.
Pagardinkite maltą mėsą čiobreliais, įberkite druskos ir pipirų. Su čiobrelių, druskos ir pipirų mišiniu ištrinkite „karūną“.
Kad visas šis grožis būtų tinkamai iškeptas, naudokite gilią kepimo skardą, išklotą folija.
Įdėkite „karūną“ į skardos vidurį, šonus ir kaulus apklokite folija. Ir į vidurį sudėkite įdarą.
Įkaitinus orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, vėliau pažeminkite temperatūrą iki 170 laipsnių. Kepkite patiekalą 3 valandas.
Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir perkelkite mėsą su įdaru į šiltą indą. Kiaulienos išpjova paruošta, patiekalą geriausia patiekti su virtomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais.
Nustebinkite svečius tobulo skonio patiekalu!