Nors kotletai gali būti laikomi tiesiog klasikiniu patiekalu, tačiau dėl tam tikrų niuansų jį ne visada pavyksta tinkamai paruošti. Šis mano išbandytas receptas tiesiog pranoko lūkesčius, todėl nusprendžiau juo pasidalinti ir su jumis!
Jums reikės:
Kiaulienos-jautienos faršo mišinio
Svogūnų (kilogramui mėsos reikės 2 svogūnų)
Duonos (kilogramui mėsos reikės 150 g)
Šiek tiek druskos ir pipirų
Arbatinio šaukštelio krakmolo
Miltų
Augalinio aliejaus.
Kaip gaminti?
Susmulkinkite svogūnus, pakepkite augaliniame aliejuje, kol daržovės įgaus auksinį atspalvį. Svogūnus sumalkite mėsmale, įmaišykite į faršą (taip pat galite įspausti porą skiltelių česnako). Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, faršą gerai išmaišykite.
Duoną sumalkite mėsmale, įmaišykite į faršą. Įdėkite krakmolo, išmaišykite.
Formuodami kotletus viduje palikite tuščios erdvės – čia susikaups mėsos sultys.
Prieš kepdami apvoliokite kotletus miltuose – tai padės sulaikyti drėgmę, todėl kotletai bus sultingesni.
Į keptuvę pilkite aliejų (jis turėtų apsemti daugiau nei pusę kotleto). Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes, o tuomet įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Kol kotletai kepa, paruoškite bulvių košę. Nuskustas bulves supjaustykite gabalėliais, suberkite į pasūdytą vandenį. Kai bulvės baigs virti, įpilkite šiek tiek karšto pieno, įdėkite gabalėlį sviesto. Sutrinkite bulves, įmaišykite šiek tiek keptų svogūnų.
Skanaus!