Kiauliena su pupelėmis labai skanus ir sotus patiekalas, kuris patiks tikrai visiems. Šis patiekalas puikiai tiks ir švenčių metu!
Ingredientai:
- Kiauliena – 0,5 kg
- konservuotos raudonosios pupelės – 400 g
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- svogūnas – 1 vnt.
- česnakai – 4 skiltelės
- čili pipirai – 1 vnt.
- kukurūzų miltai arba krakmolas – 2 valgomieji šaukštai
- paprikos – 1 vnt.
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- vanduo – 1 stiklinė
- cinamonas, kmynai, druska, raudonėlis – po 1 arbatinį šaukštelį
- petražolės – pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaulieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite papriką, svogūną ir česnaką. Nuolat maišydami apkepkite mėsą augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Suberkite svogūną ir pakepinkite dar 4 minutes. Tada sudėkite česnaką, papriką, prieskonius, cukrų ir įpilkite vandens. Išmaišykite, užvirkite, uždenkite ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Supilkite pupeles nenupildami skysčio, įdėkite krakmolo ir druskos pagal skonį. Užvirus vandeniui troškinkite patiekalą bent 15 minučių. Patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis. Skanaus!