Keptuvėje kepti lavašo „vokeliai“ su vištienos įdaru yra nuostabiai greitai paruošiamas ir skanus užkandis ar net pagrindinis patiekalas. Jis paprastas, nereikalauja daug laiko ir pastangų, todėl taps puikiu išsigelbėjimu, kai tingisi ilgai kuistis virtuvėje.
Sudėtis
- 150 g vištienos filė
- 1 lavašas
- 100 g sūrio
- 1 skiltelė česnako
- kelios šakelės baziliko
- 1 sauja žalių svogūnų
- 50 ml pieno
- 3 šaukštai grietinės
- 2 kiaušiniai
- 1 pomidoras
- druska ir prieskoniai pagal skonį
Paruošimas
Pirmiausia susmulkinkite ingredientus įdarui. Virtą vištieną, sūrį ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūną ir baziliką.
Išspauskite česnaką ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite pipirais ir druska. Galite pridėti mėgstamų kitų prieskonių, pavyzdžiui, itališkų žolelių.
Lavašą supjaustykite 12–15 cm pločio juostelėmis. Pirmiausia ant jų paskleiskite grietinės masę, o tada įdarą. Sulankstykite lavašą kaip vokelį.
Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais. Tada panardinkite lavašo trikampius į kiaušinių masę ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių iki aukso rudos spalvos.
Šį patiekalą galima pasiimti kaip užkandį į darbą arba patiekti kaip greitą vakarienę. Klasikinis sūrio, pomidorų ir baziliko derinys yra pasakiškas!
Įdarą galite pritaikyti ir pagal save. Tereikia šiek tiek fantazijos!