Keptos spurgos su grietine tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius. Šios minkštos spurgos tikrai taps jūsų mėgstamiausiu pusryčių ar užkandžių skanėstu. Minkštas ir kvapnias spurgas galima pagaminti per kelias minutes tiesiog keptuvėje. Be to, dėl ypatingos tešlos sudėties spurgos išliks minkštos ir skanios net ir kitą dieną po paruošimo.
Tereikia paruošti tešlą ir iš karto galite pradėti kepti spurgas. Tai – ypatingai geras pasirinkimas tiems žmonėms, kurie neturi daug laiko, tačiau nori pasigaminti ką nors skanaus.
Į tešlą galite įdėti vanilės ekstrakto, citrinos ar apelsino žievelės, kad suteiktumėte spurgoms ypatingą skonį. Taip pat pabandykite paruoštas spurgas apibarstyti cukraus pudra, užpilti medaus ar šokolado sirupo. Žinoma, šios spurgos taip pat labai skanios ir be jokių priedų.
Jums reikės:
- 400 g kvietinių miltų
- 125 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 50 g cukraus
- 7 g kepimo miltelių
- 250 ml saulėgrąžų aliejaus
- vanilino (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Į gilų indą įmuškite kiaušinį. Įberkite cukraus ir druskos. Viską kruopščiai išmaišykite rankiniu plaktuvu.
Į kiaušinių mišinį įpilkite 70 ml saulėgrąžų aliejaus. Įdėkite bet kokio riebumo grietinės. Visus ingredientus gerai išmaišykite šluotele. Persijokite kvietinius miltus. Supilkite į kiaušinių mišinį. Įberkite kepimo miltelių ir vanilino. Užminkykite vienalytę tešlą. Padėkite ant darbinio paviršiaus.
Tešlą iškočiokite į nestorą sluoksnį. Stikline išpjaukite didelius apskritimus. Nedidele forma (pavyzdžiui, butelio dangteliu) ruošinių centre padarykite skylutes.
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite spurgų ruošinius. Kepkite spurgas iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Nepamirškite, kad naminių spurgų gaminimas su grietine – puiki proga praleisti laiką su šeima. Vaikai ir suaugusieji mielai padės formuoti ir kepti spurgas, o vėliau visi kartu galėsite mėgautis paruošto deserto aromatu. Išbandykite šį paprastą receptą, kad pradžiugintumėte save ir savo artimuosius auksinės spalvos naminėmis spurgomis.