Jei norite paruošti neįprastą, bet labai skanų garnyrą, jums tikrai patiks šis receptas.
Jums reikės:
- Maždaug 1 kg morkų
- 50 g tarkuoto parmezano
- 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- kapotų petražolių
- 4 česnako skiltelių (taip pat galite naudoti ir česnakų miltelius)
Kaip gaminti?
Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.
Supjaustykite į 3-4 dalis.
Suberkite į dubenį ir apšlakstykite aliejumi.
Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Išklokite skardą kepimo popieriumi.
Morkas dėkite ant kepimo skardos (vienu sluoksniu).
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kol morkos kepa, smulkiai supjaustykite česnakus, sumaišykite su džiūvėsėliais ir parmezanu.
Pabarstykite morkas paruoštu ruošiniu.
Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.
Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!