Puikus būdas paruošti šviežias bulves – kepkite ant medinių pagaliukų!
Reikės:
1 kg bulvių;
10-12 medinių pagaliukų;
205-300 g šoninės;
100 g sviesto;
prieskonių pagal skonį;
Gaminimas:
Apvirkite bulves. Išpilkite vandenį, sudėkite pusę sviesto ir visų prieskonių.
Virkite maišydami, kol bulvės įgaus šviesų atspalvį. Tada nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Ištirpinkite kitą pusę sviesto, sumaišykite su šonine, supjaustyta juostelėmis, ir pabarstykite prieskoniais.
Įkaitinkite didelę, plačią keptuvę.
Dabar kiekvieną bulvę apvyniokite šonine. Perverkite mediniu pagaliuku. Palikite jį išsikišusį, kad valgant būtų lengviau paimti.
Sudėkite paruoštus užkandžius į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių, kad šoninė vienodai apskrustų.
Svarbu
Nelupkite bulvių prieš virimą! Šviežios daržovės yra daug skanesnės su žievele. Tiesiog kruopščiai nuplaukite vandeniu ir nuvalykite sausu rankšluosčiu.
Ar jums patiko šis patiekalas iš šviežių bulvių?