Paprastas patiekalas, kuris nekainuoja daug pinigų, bet yra toks skanus, kad jį gaminsite bent kartą per savaitę! Mes radome šį puikų receptą jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 400 g bulvių
- 200 g grybų
- 5 kiaušinių
- 1 svogūno
- 200 g grietinės
- 100 g kietojo sūrio
- 2 skiltelių česnako
- 10 g druskos
- 5 g juodųjų pipirų
- 5 g bazilikų
- aliejaus
- 15 x 25 cm kepimo skardos
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais.
Sudėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
Kelias minutes lengvai pakepinkite ir paruoškite grybus bei svogūnus.
Supjaustykite juos mažesniais gabalėliais ir sudėkite į bulves.
Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite bazilikus, griežinėliais pjaustytą česnaką ir viską išmaišykite.
Sudėkite į kepimo indą.
Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska bei pipirais ir tolygiai supilkite ant bulvių.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Paruošta!
Galite patiekti apibarstytą smulkintomis petražolėmis.
Papildomas receptas
Norime su jumis pasidalinti dar vienu greitu ir skaniu bulvių patiekalu.
Jums reikės:
- 700 g bulvių
- 2 l vandens
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 400 g grybų
- aliejaus
- 1 morkos
- 1 svogūno
Gaminimo eiga:
Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas kubeliais. Virkite vandenyje, kol suminkštės ir sutrinkite kaip bulvių košę. Pagardinkite druska ir įberkite kukurūzų krakmolo.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite bulvių košę. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite jį ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus grybus. Tada sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną ir sudėkite kartu su grybais.
Išmaišykite ir viską troškinkite kartu apie 3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, ir išmaišykite.
Įdarą tolygiai paskleiskite ant bulvių masės, palikdami maždaug 2 cm laisvą plotą nuo krašto.
Tada atsargiai suvyniokite ir kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: