Puikus greitų ir tikrai skanių bulvių receptas, pagal kurį bulves greitai paruošite keptuvėje.
Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 900 g bulvių
- 8 česnakų skiltelių
- 2 šaukštų sviesto
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- 1 valgomojo šaukšto petražolių
- 1/2 šaukštelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1/2 didelės morkos
- 1 šaukštelio svogūnų granulių
Gaminimo eiga:
Naudokite mažas bulves, kuo mažesnės – tuo geriau.
Kruopščiai nuplaukite jas ir sudėkite į puodą.
Bulves užpilkite vandeniu ir įpilkite šaukštą acto.
Virkite 12-15 minučių, kol suminkštės (minkštumą patikrinkite peiliu).
Paruoškite kitus ingredientus:
Smulkiai susmulkinkite česnakus.
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Nuskuskite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Leiskite virtoms bulvėms su lupenomis atvėsti ir perpjaukite jas per pusę.
Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir šiek tiek aliejaus.
Sudėkite smulkintą česnaką ir po kelių sekundžių suberkite morkas.
Išmaišykite ir trumpai pakepinkite.
Suberkite svogūnų granules bei papriką.
Jei neturite svogūnų granulių, įdėkite du šaukštus smulkiai supjaustyto svogūno.
Galiausiai sudėkite bulvių puseles. Įberkite druskos, pagardinkite prieskoniais.
Maišykite mentele, kad bulvės nesusimaigytų.
Maždaug po minutės apverskite bulves pjautine puse į viršų, suberkite saldžiosios paprikos miltelius ir palikite taip kepti keptuvėje apie 1-2 minutes.
Galiausiai apiberkite petražolėmis ir lengvai išmaišykite.
Viskas baigta, galite patiekti ant stalo!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: