Taip gardu, kad nebenorėsite gaminti pagal kitus receptus! Apsilaižysite pirštus!
Reikės:
1 kg bulvių;
2 česnakų;
100 ml citrinos sulčių;
2 šaukštelių raudonėlio;
petražolių;
druskos;
pipirų.
Gaminimas:
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite lazdelėmis ir išdėliokite kepimo formoje, padegtoje aliuminio folija.
Atskirame dubenyje sumaišykite raudonėlį, susmulkintą česnaką ir citrinos sultis.
Gerai išmaišykite ir mišiniu užpilkite bulves.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Įpilkite šiek tiek vandens, kad bulvės būtų iš dalies apsemtos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 60 minučių.
Iškepus apibarstykite žalumynais.
Greito ir skanaus padažo receptas bet kuriam bulvių patiekalui
Reikės:
6 šaukštų grietinės;
6 šaukštų majonezo;
2 marinuotų agurkų;
2 skiltelių česnako;
druskos;
pipirų;
krapų;
petražolių.
Gaminimas:
Į dubenėlį sudėkite grietinę ir majonezą ir gerai išmaišykite.
Itin smulkiai supjaustykite agurkus ir česnaką. Pridėkite juos prie padažo.
Įberkite druskos, pipirų ir pridėkite smulkiai supjaustytų žalumynų.
Kruopščiai išmaišykite.
Skanaus!