Varškėčiai, daugelio mėgstamiausias virtuvės patiekalas. Daugeliui žmonių vaikystė pirmiausia asocijuojasi su skaniais varškėčiais.
Kiekviena šeimininkė savaip gamina varškėčius. Šiandien mes pasidalinsime su jumis specialiu varškėčiu receptu. Tai pravers, kai šaldytuve praktiškai nieko nebus likę, o jūsų artimieji skubiai nori šio patiekalo!
Jums reikės:
- 4–5 šaukštai manų kruopų
- 2 šaukštai cukraus
- 400 g varškės
- augalinis aliejus
- druska
Jei norite, į tešlą galite pridėti džiovintų vaisių, razinų ar smulkiai supjaustytų datulių. Kiekviena šeima turi savo kulinarines tradicijas ir galimybes, kaip kepti skanius varškėtukus su manų kruopomis.
Gaminimas:
Sumaišykite varškę, cukrų ir manų kruopas. Atminkite, kad jei varškė yra per skysta, galite pridėti daugiau manų kruopų. Jei varškė puri ir sausa- verta įpilti truputį pieno, vandens ar kefyro. Tešla tegul šiek tiek pastovi.
Minkykite tešlą ir stenkitės, kad ji būtų lipni ir puri. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, lengvai juos išvoliokite miltuose, manuose ar džiuvėsėliuose. Rutuliukų dydis priklauso nuo to, kokio dydžio varškėčiai jums patinka. Jei kepsite juos savo vaikui, pabandykite padaryti mažesnius.
Paimkite rutulius į rankas ir šiek tiek suspauskite.
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją aliejų. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir pradėkite kepti varškėčius.
Tokie varškėčiai labai gerai dera su uogiene, kondensuotu pienu ar grietine. Tai puikūs pusryčiai visai šeimai. Po pusryčių likusius varškėčius galima dėti į šaldytuvą ir pašildyti vakare, nors daugelis mieliau juos valgo šaltus.