Kad ir kiek laikyčiausi dietos ir skaityčiau apie aliejuje kepto maisto pavojų, keptus pyragaičius gaminu kartą per savaitę. Negaliu neleisti sau šio malonumo, o mano šeima šių pyragėlių visada labai prašo. Juk pyragaičiai su bulvių įdaru išeina labai skanūs ir aromatingi, minkšti ir purūs. Juos galite valgyti su sriuba ar salotomis arba pasiimti kaip užkandį į darbą ar mokyklą.
Be to, ypatingai ruošiu bulvių pyragaičius. Į masę, kurioje virė įdaras, vietoj vandens, pieno ar kefyro pilu bulvių sultinį. Dėl to patiekalas yra labai aromatingas, sodraus bulvių skonio. Tai nuostabi idėja.
Kaip daryti pyragaičius su bulvių įdaru?
Žinoma, įdaras keptiems pyragams keptuvėje gali būti labai įvairus. Į bulves galite dėti žalumynų pagal skonį arba troškintų kopūstų. Be to, patiekalą galite paruošti su malta mėsa, kiaušiniais ir grybais.
Ingredientai:
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – pagal skonį;
- Saulėgrąžų aliejus – pagal skonį;
- Sausos mielės – 7 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Kvietiniai miltai – 420 g;
- Bulvės – 500 g;
- Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį;
- Svogūnai – 1 vnt.
Gaminimas:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nupilkite 250 ml šilto bulvių vandens, suberkite cukrų, įdėkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus, įmuškite kiaušinį, įdėkite sausų mielių ir išmaišykite.
Dalimis suberkite miltus ir minkykite tešlą. Gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų. Galiausiai rankas ir paviršių patepkite saulėgrąžų aliejumi. Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Rankas ir darbo paviršių patepkite aliejumi ir minkykite tešlą. Suformuokite dešrelę ir padalinkite ją į rutuliukus.
Įdaro gaminimas: bulves sutrinkite iki košės, suberkite keptuvėje pakepintą svogūną, pagal skonį įberkite pipirų ir išmaišykite.
Tešlos rutuliukus suplokite į plokščius paplotėlius, ant jų dėkite įdarą ir formuokite pyragėlius.
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kepti pyragėliai su bulvėmis bus traškūs ir minkšti. Net jei nuspręsite daryti patiekalą su kitokiu įdaru, vis tiek naudokite šiltą bulvių nuovirą. Taip pyragaičiai bus minkšti ir labai skanūs. Su kokiu įdaru mėgstate tokius pyragus?