Jums reikės:
- 2 didelių obuolių
- 80 g varškės
- 15 g razinų
- 1 kiaušinio
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- Žiupsnelio citrinos rūgšties
- 50 g cukraus
Kaip gaminti?
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 8-10 minučių pastovėti, vandenį nupilkite ir nusausinkite razinas.
Varškę, kiaušinio trynį ir vanilinį cukrų išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite razinas ir išmaišykite.
Nupjaukite obuolių viršūnėles (maždaug 1/3 obuolio). Šerdį išimkit šaukšteliu, stenkitės nepažeisti dugno ir šonų. Obuolių vidų aptepkite citrinos sultimis.
Obuolius įdarykite varškės įdaru ir sudėkite į kepimo formą. Į kepimo formą įpilkite 30 ml vandens.
Kepkite 180°C temperatūroje 20-25 min.
Kiaušinio baltymą išplakite su citrinos rūgštimi. Plakite mikseriu apie minutę, kol susidarys tirštos putos.
Keliais etapais suberkite cukrų, toliau plakite. Po 2-3 minučių gautą masę supilkite į konditerinį maišelį.
Išimkite iš orkaitės iškeptus obuolius ir konditeriniu maišeliu suformuokite viršūnėles.
Kepkite dar 8-10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!