Ruduo – keptų obuolių metas. Dažniausiai jie kepami su varškės įdaru, tačiau tai nėra galutinis ir skaniausias variantas.
Išsaugokite šio skanaus, sveiko ir maistingo deserto – keptų obuolių su medumi, riešutais ir razinomis, receptą.
Jums reikės:
- 4 obuolių (geriausiai tinka antaniniai);
- ½ stiklinės gliaudytų graikinių riešutų;
- 2 šaukštų medaus;
- ½ stiklinės razinų;
- Citrinos žievelės;
- Sviesto.
Kaip paruošti šį skanėstą?
- Dubenyje sumaišykite smulkintus riešutus, razinas ir medų. Įdėkite šiek tiek citrinos žievelės. Galite įberti cinamono ar kitų kvapiųjų prieskonių skoniui ir aromatui sustiprinti.
- Paruoškite obuolius. Nuo švarių, be kirmėlių vaisių nupjaukite viršutinę dalį (tą, kurioje buvo žiedynas). Tada išpjaukite šerdį.
- Galite tai padaryti paprasčiau: perpjaukite obuolius į dvi dalis ir išpjaukite sėklų dalį.
- Į padarytą ertmę įdėkite gabalėlį sviesto, tada pripildykite obuolį pasiruoštu įdaru ir uždenkite antrąja puse (arba nupjaukite viršų ir sudėkite į vidų, priklausomai nuo to, kaip supjaustėte obuolį).
- Jei taip nepadarysite, įdaras sudegs.
- Sudėkite obuolius į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros pagal Celsijų ir kepkite 20-25 minutes.
- Paruoštus obuolius apibarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!