Kepti koldūnai, tai visiems žinomas patiekalas, kuris paruoštas šiek tiek kitaip. Išbandykite ir nustebinkite šeimą šiuo greitu ir skanius patiekalu.
Jums reikės:
- Bulvės- 1 kg
- Sūris- 200 g
- Česnakas- viena skiltelė
- Sviestas- 100 g
- Saulėgrąžų aliejus- 2 šaukštai
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Kvietiniai miltai- 590 g
- Cukraus žiupsnelis
- Krakmolas- 50 g
- Vanduo- 250 ml
Gaminimas:
Išsijokite miltus ir krakmolą ant švaraus darbinio paviršiaus, padarykite nedidelį įdubimą viduryje. Į šią įdubą įpilkite druskos, cukraus ir supilkite vandenį bei aliejų.
Atsargiai sukelkite miltus iš kraštų į vidurį ir minkykite tešlą. Minkyti reikia ilgai, 10–12 minučių, kol tešla virsta elastingu, nelabai lipniu rutuliu. Tešlą uždenkite plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje. Kol tešla ilsisi, galite paruošti įdarą.
Bulves išvirkite ir gerai sutrinkite su tirpintu sviestu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sūriu ir bulvių koše ir gerai išmaišykite. Pagardinkite įdarą žiupsneliu pipirų ir druskos pagal skonį.
Plonai iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite apskritimus. Į apskritimo vidurį sudėkite įdarą, užspauskite kraštelius ir suformuokite virtinukus.
Koldūnus virkite pasūdytame vandenyje 3–4 minutes, šaukštu išgriebkite, nusausinkite vandens perteklių ir kepkite karštoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi iki aukso rudos spalvos.
Kepti koldūnai gali būti patiekti su grietine ar kitu padažu pagal skonį.