Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu užkariaus kiekvieno mėsos mėgėjo širdį. Išsikepti gardžių šonkauliukų nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. Įsitikinkite tuo pats!
Sudėtis
- 1,2 kg kiaulienos šonkauliukų
- 100 g kečupo
- 0,5 šaukštelio džiovinto česnako arba 3-4 skiltelės česnako
- 4 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 0,5 citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelis maltos saldžios paprikos
- 100 g obuolių tyrės
- 0,5 šaukštelio cinamono
Paruošimas
Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mėsą. Taip gausite padažą.
Kiaulienos šonkauliukus kruopščiai išmaišykite padaže. Ir padėkite marinuotis į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Bet geriausia pusantros valandos.
Tada mėsą perkelkite į kepimo indą. Uždenkite folija ir 50 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių.
Nuimkite foliją ir toliau kepkite šonkauliukus dar 30–40 minučių. Kas 10-15 minučių reikia juos iš viršaus patepti padažu, kad jis prisotintų mėsą. Kai šonkauliukai pasidengs auksine plutele, ištraukite juos iš orkaitės.
Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu jau paruošti!