Jei mėgstate paprastus ir nuo senų laikų močiučių gaminamus patiekalus, pamilsite šiuos keptus bulvių kukuliukus. Kai kuriais atvejais jie netgi geresni už keptas bulvytes! Geriausia tai, kad į juos galite pridėti sūrio, mėsos, kumpio, žolelių ar smulkiai supjaustytos šoninės. Šie kukuliukai taip pat labai skanūs ir be priedų.
Sudėtis
- 500 g bulvių
- 200 g sūrio
- svogūnas
- laiškinis česnakas
- druska
- malti juodieji pipirai
- petražolės
- ir kiti mėgstami prieskoniai
Paruošimas
Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Išvirusias nulupkite ir leiskite atvėsti. Tada sutarkuokite stambia tarka.
Sūrį taip pat stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su bulvėmis. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūną ir laiškinį česnaką. Pagardinkite prieskoniais.
Iš mišinio formuokite kukuliukus arba bet kokios kitos formos gaminius. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu. Kepkite apie 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.