Jei mėgstate baklažanus ir grybus bei šiek tiek eksperimentuoti, būtinai pasigaminkite šį skanų ir neįprastą, o kartu ir labai paprastą patiekalą. Taip paruoštų baklažanų skonis primins grybus.
Ingredientai:
- baklažanai – 3 vnt.
- svogūnai – 3 vnt.
- česnakai – 1 vnt.
Užpilui:
- grietinė – 200 g
- žalumynai – pagal skonį
- druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
Vienintelė proporcija, kurios reikėtų laikytis šiame recepte tai, kad baklažanų ir svogūnų skaičius turi būti vienodas. Svogūnus supjaustykite pakankamai stambiai, o tada kepkite keptuvėje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Kol svogūnai kepa, nulupkite ir taip pat stambiai supjaustykite baklažanus. Kai apkeps svogūnai, suberkite į juos supjaustytus baklažanus ir kepkite, kol baklažanai iškeps.
Tada daryki užpildą. Į grietinę suberkite susmulkintus žalumynus ir išspauskite česnakus, taip pat įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Kepkite baklažanus apie 20 minučių, tada supilkite grietinės užpilą. Viską gerai išmaišykite, pakepkite ir po kelių minučių nukelkite nuo ugnies. Jei norite patiekalą laikyti bent kelias dienas, tuomet patroškinkite ilgiau.
Tai viskas, skanus, paprastas ir neįprastas patiekalas yra paruoštas. Galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Skanaus!
Vaizdo įrašas: