Home Receptai Soti kepta žuvis. Palepinkite visą šeimą greita vakariene per 30 minučių

Soti kepta žuvis. Palepinkite visą šeimą greita vakariene per 30 minučių

0
Soti kepta žuvis. Palepinkite visą šeimą greita vakariene per 30 minučių

Vakare kūnas turi būti patenkintas skaniu, sveiku, bet ne per sunkiu maistu. Todėl kepta žuvis yra tikras išsigelbėjimas. Išbandykite!

Jums reikės:

Karpio – 1 vieneto

Svogūnų – 3 vienetų

svogūnai

Morkų – 2 vienetų

morkos

Druskos, pipirų pagal skonį

druska

Salotų ir rukolos

Mozzarella sūrio – 200 gramų

Pomidorų – 200 gramų

Alyvuogių – 200 gramų

Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Išvalykite žuvį: tam mums reikalingas verdantis vanduo, kuriuo reikia aplieti žuvis iš abiejų pusių. Pilkite verdantį vandenį nuo uodegos iki galvos. Apverskite žuvį ir atlikite šį triuką iš kitos pusės.

vanduo

Nereikia pilti per daug verdančio vandens, nes taip žvynai nusivalo nuo odos. Pašalinkite žvynus nuo uodegos iki galvos su mažu peiliu.

Pagrindinis tokio valymo principas yra tai, kad žuvis greitai išvaloma, o žvynai neskraido į visas virtuvės puses.

Supjaustykite išvalytą žuvį, išvalykite vidaus organus. Pasūdykite žuvį iš išorės ir iš vidaus, taip pat būtina pabarstyti pipirais iš išorės

Svogūnus supjaustykite žiedais. Paimkite kepimui skirtą indą, ant jo dugno išklokite svogūnus, ant viršaus padėkite karpį.

kepta žuvis

Paimkite morkas, perpjaukite per pusę, kiekvieną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite morkas žuvies viduje, kartu su petražolėmis.

Ant viršaus pridėkite dar keletą morkų ir svogūno. Taip visos sultys iš žuvies pateks ant daržovių ir neištekės.

kepta žuvis

Apšlakstykite žuvį aliejumi ir citrinos sultimis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite ten žuvį 25-30 minučių.

Kol žuvis kepa, paruoškite salotas: visus žalumynus reikia nuplauti ir išdžiovinti. Stambiai supjaustykite ar suplėšykite juos rankomis į dubenį.

Paimkite vyšninius pomidorus ir supjaustykite juos per pusę, jei neturite vyšninių, imkite paprastus pomidorus, suberkite alyvuoges ir mozzarelą.

Suberkite rukolas, tada pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi. Pabarstykite jūros druska ant viršaus, tada sumaišykite salotas.

Galite papuošti žuvį žalumynais ant viršaus, jei jums patinka, galite kepti bulves su žuvimi. 

Tačiau sveikiausias ir lengviausias variantas yra kepta žuvis su salotomis.

Skanaus!

kepta žuvis