Home Receptai Kepta žuvis orkaitėje. Originalus ir skanus kūčių patiekalas!

Kepta žuvis orkaitėje. Originalus ir skanus kūčių patiekalas!

0
Kepta žuvis orkaitėje. Originalus ir skanus kūčių patiekalas!

Kepta žuvis, gali būti ne tik gardi vakarienė, bet ir originalus kūčių patiekalas kuris nustebins visus artimuosius ir papuoš bet kokį stalą.

kalėdų stalas

Jums reikės:

žuvies filė – 4 gabaliukai arba 2 nesmulkintos žuvys;

žuvis

bulvės – 500 gramų;

bulvės

pomidorai – 4 vienetai;

pomidorai

citrina – 1 vienetas;

citrina

česnakai – 3-4 skiltelės;

česnakas

svogūnas – 2 vienetai;

svogūnai

druska, pipirai,

druska

žolelės,

žolelės

alyvuogių aliejus arba sviestas pagal skonį.

sviestas

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kepimo skardą. Paimkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ar sviesto, druskos, pipirų, žolelių ir sumaišykite dubenyje. Supilkite ant bulvių.

bulvės

Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių ir pašaukite bulves 30 minučių. Kol bulvės kepa paimkite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Kepkite svogūną su česnaku alyvuogių aliejuje, kol pusiau iškeps.

svogūnas

Po 30 minučių ant bulvių sudėkite pusę svogūnų, pusę supjaustytų pomidorų, ant viršaus žuvį, supjaustytą išilgai nugaros, vėl svogūnus ir pomidorus. Pabarstykite prieskoniais pagal skonį, o ant viršaus užlašinkite citrinų sulčių. Kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol iškeps žuvis.

Kepta žuvis

Kepta žuvis yra neįtikėtinai skani. Šią nuostabią žuvį galite patiekti tiek karštą, tiek atvėsusią ir ji papuoš bet kokį švenčių stalą!

Kepta žuvis

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].