Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepta žuvis orkaitėje. Originalus ir skanus kūčių patiekalas!

Kepta žuvis, gali būti ne tik gardi vakarienė, bet ir originalus kūčių patiekalas kuris nustebins visus artimuosius ir papuoš bet kokį stalą.

kalėdų stalas

Jums reikės:

žuvies filė – 4 gabaliukai arba 2 nesmulkintos žuvys;

žuvis

bulvės – 500 gramų;

bulvės

pomidorai – 4 vienetai;

pomidorai

citrina – 1 vienetas;

citrina

česnakai – 3-4 skiltelės;

česnakas

svogūnas – 2 vienetai;

svogūnai

druska, pipirai,

druska

žolelės,

žolelės

alyvuogių aliejus arba sviestas pagal skonį.

sviestas

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kepimo skardą. Paimkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ar sviesto, druskos, pipirų, žolelių ir sumaišykite dubenyje. Supilkite ant bulvių.

bulvės

Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių ir pašaukite bulves 30 minučių. Kol bulvės kepa paimkite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Kepkite svogūną su česnaku alyvuogių aliejuje, kol pusiau iškeps.

svogūnas

Po 30 minučių ant bulvių sudėkite pusę svogūnų, pusę supjaustytų pomidorų, ant viršaus žuvį, supjaustytą išilgai nugaros, vėl svogūnus ir pomidorus. Pabarstykite prieskoniais pagal skonį, o ant viršaus užlašinkite citrinų sulčių. Kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol iškeps žuvis.

Kepta žuvis

Kepta žuvis yra neįtikėtinai skani. Šią nuostabią žuvį galite patiekti tiek karštą, tiek atvėsusią ir ji papuoš bet kokį švenčių stalą!

Kepta žuvis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---