Kepta žuvis, gali būti ne tik gardi vakarienė, bet ir originalus kūčių patiekalas kuris nustebins visus artimuosius ir papuoš bet kokį stalą.
Jums reikės:
žuvies filė – 4 gabaliukai arba 2 nesmulkintos žuvys;
bulvės – 500 gramų;
pomidorai – 4 vienetai;
citrina – 1 vienetas;
česnakai – 3-4 skiltelės;
svogūnas – 2 vienetai;
druska, pipirai,
žolelės,
alyvuogių aliejus arba sviestas pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kepimo skardą. Paimkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ar sviesto, druskos, pipirų, žolelių ir sumaišykite dubenyje. Supilkite ant bulvių.
Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių ir pašaukite bulves 30 minučių. Kol bulvės kepa paimkite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Kepkite svogūną su česnaku alyvuogių aliejuje, kol pusiau iškeps.
Po 30 minučių ant bulvių sudėkite pusę svogūnų, pusę supjaustytų pomidorų, ant viršaus žuvį, supjaustytą išilgai nugaros, vėl svogūnus ir pomidorus. Pabarstykite prieskoniais pagal skonį, o ant viršaus užlašinkite citrinų sulčių. Kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol iškeps žuvis.
Kepta žuvis yra neįtikėtinai skani. Šią nuostabią žuvį galite patiekti tiek karštą, tiek atvėsusią ir ji papuoš bet kokį švenčių stalą!