Vištienos patiekalai yra populiarus maistas, gaminamas beveik kiekvienuose namuose. Tačiau šį kartą pabandykite vištą iškepti pagal šį „YouTube“ kanalo receptą ir būsite maloniai nustebinti!
Jums reikės:
- 1 vnt. vištos
- 1 valgomo šaukšto druskos
- 1 valgomo šaukšto raudonėlio
- 1 šaukštelio svogūnų granulių
- 1 šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 šaukštelio Kajeno pipirų arba aitriosios paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio rūkytos arba maltos raudonosios paprikos
Taip pat reikės:
- 500 ml alaus skardinės arba butelio
Gaminimo eiga:
Į dubenį įberkite druskos, suberkite raudonėlį, džiovintus česnakus, džiovintus svogūnus, kajeno pipirus arba čili paprikos miltelius.
Įberkite ir maltos paprikos.
Vištieną nuplaukite, pašalinkite plunksnų likučius.
Lengvai įtrinkite aliejumi ir gerai pagardinkite paruoštu prieskonių mišiniu.
Į atskirą stiklinę įpilkite 120 ml alaus.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Išpjaukite skylę skardinės angos vietoje.
Į kepimo indo vidurį įdėkite skardinę alaus.
Uždenkite kepimo formos dalimi.
Ant jo uždėkite vištą.
Jei dar liko prieskonių mišinio, galite juo aptepti vištą.
Supilkite anksčiau atidėtą alų.
Tada įdėkite vištą į įkaitintą orkaitę.
Stovą statykite kuo žemiau.
Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Retkarčiais kepimo skardą pasukite.
Iškepusią vištą atsargiai nuimkite nuo skardinės.
Riebalus perfiltruokite per sietelį.
Paruošta mėsa yra labai sultinga ir minkšta!
Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ir daržovių garnyru.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: