Kepta višta yra populiarus patiekalas ir ruošiamas beveik kiekvienuose namuose.
Tačiau šį kartą ją pabandykite kepti su alumi pagal šį „YouTube“ kanalo receptą ir būsite maloniai nustebinti!
Jums reikės:
- 1 visos vištos
- 1 šaukšto druskos
- 1 šaukšto raudonėlio
- 1 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 šaukštelio kajeno arba čili pipirų
- 1/2 šaukštelio rūkytų arba paprastų raudonųjų maltų paprikos miltelių
- 500 ml alaus skardinėje
Gaminimo eiga:
Į dubenį įberkite druskos, raudonėlio, džiovintų česnakų, džiovintų svogūnų, kajeno arba čili pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Vištą nuplaukite, pašalinkite plunksnų likučius, lengvai suvilgykite aliejumi ir gerai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu.
Į atskirą indą įpilkite 120 ml alaus, o likusią skardinę su alumi uždenkite kepimo popieriumi ir išpjaukite skylę ten, kur yra skylė skardinėje.
Į kepimo indo vidurį įdėkite skardinę alaus, uždėkite ant jos kepimo formos vidurį su skyle ir užmaukite ant skardinės vištą.
Jei jums dar liks prieskonių mišinio, galite juo ištepti visą vištą ir įpilkite alaus, kurį anksčiau nupylėte į atskirą indą.
Tada pašaukite vištą į įkaitintą orkaitę, įdėkite visą kepimo indą kuo žemesniame orkaitės skyriuje.
Kepkite 170°C temperatūros orkaitėje apie 2 valandas ir retkarčiais pasukite kepimo skardą.
Iškepusią vištą atsargiai nuimkite nuo skardinės ir perkoškite išbėgusias mėsos sultis per sietelį.
Paruošta mėsa bus labai sultinga ir minkšta. Patiekite su populiariu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ir daržovėmis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: